De Wilde Filosoof

Arthur Matien, Filosofisch Practicus

Al meer dan 15 jaar houd ik mij bezig met filosofie en probeer ik dat toe te passen in de dagelijkse praktijk.  

 

De opleiding tot Filosofisch Practicus en de bijbehorende permanente educatie spoorden mij aan om filosofie structureler in te zetten voor mensen en organisaties. Dat doe ik in combinatie met mijn werkzaamheden voor Adviesbureau de Rijk. 

 

In mijn praktijk kunnen we over elk onderwerp of elke gedachte een Denkonderzoek starten. Wat is nu eigenlijk 'authentiek zijn' of 'in je kracht staan'? Wat betekent het als een organisatie voor 'kwaliteit' gaat of liever 'klantgericht' is? 

 

Mijn fascinatie voor mensen, organisaties, de Natuur en filosofie probeer ik samen te brengen in De Wilde Filosoof. Een filosofische praktijk waar open en praktisch, met een vleugje humor gedacht kan worden over elk onderwerp zonder dat het meteen zweverig wordt. Kortom filosoferen op gewone sokken.

 

Theoretisch

Naast mijn commercieel bedrijfskundige opleiding, studeer aan de Internationale School voor Wijsbegeerte waar ik o.a. de opleiding van Filosofisch Practicus heb afgerond. De afgelopen jaren schreef ik op verzoek verschillende filosofische essays en papers.

Praktisch

Naast mijn filosofische praktijk houd ik mij bezig met het opstarten en laten groeien van organisaties. Ik begeleid (zorg)ondernemers, bestuurders, directies, MT's en individuele medewerkers met hun (persoonlijke) strategie en hun commerciële en  organisatorische vraagstukken.   

De Wilde Waarden
Kennismaken?

 

Dat kan vrijbllijvend.

Bel of mail voor een proefbezoek of een online afspraak.